Prognoza vremena: Sunčani dani pred nama, ponegdje mala oblačnost

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka je većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 26 i 32°C.

I za sutra se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera, a jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 34°C

U srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka se očekuje većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

Tokom četvrtka se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 36°C