Prognoza vremena: Sunčano i vruće vrijeme i tokom vikenda

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vruće. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle.

Vjetar je slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom se očekuje od 33 do 39°C.

Za sutra se prognozira pretežno sunčano i vruće vrijeme, a vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U istočnim i sjevernim područjima Bosne vjetar će biti istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom se biti od 34 do 40°C.

Pretežno sunčano i vruće će biti i u nedjelju. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 34 i 40°C.

U ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera, a u sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 33 i 38°C.