Prognoza vremena: Sunčano vrijeme, u noći sa srijede na četvrtak moguće padavine

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme i vruće. Vjetar će biti slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka je većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 33 i 39°C.

I sutra će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom se očekuje između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 33 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar će biti sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

Za četvrtak se u Bosni prognozira djelomično vedro. Jači pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka se prognozira uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.