Prognoza vremena: Sunčano vrijeme uz povremenu oblačnost

Danas je u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni će veći dio dana biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Razvedravanje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 31 do 34°C.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje će doći sa sjeverozapada tokom noći na srijedu. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će iznositi uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu će prije podne biti pretežno oblačno, a lokalno sa prolaznim pljuskovima praćenim grmljavinom. Smanjenje oblačnosti će očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar će biti istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka se očekuje uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Tokom četvrtka bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.