Prognoza vremena: Sunčano vrijeme uz umjereno oblačnost ove sedmice

Danas će u našoj zemlji biti većinom djelomično vedro vrijeme. Na jugu zemlje prije podne će doći do razvedravanja.

Rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar je u Bosni umjeren, povremeno s jakim udarima, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 20 i 25°C, na jugu do 28°C.

Sutra će u Bosni i na sjeveru Hercegovine biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Prije podne rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu su u našoj zemlji prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, jugu zemlje do 32°C.

Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost se očekuje i u četvrtak. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.