Prognoza vremena: Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost u narednim danima

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne.

Vjetar je slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom se mjeri između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 20 do 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi od 9 do 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 25 i 30°C.

Za nedjelju se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka najčešće će se mjeriti između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 27 do 32°C.

U ponedjeljak se prognozira dolazak nestabilnijeg vremena s jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30°C.