Prognoza vremena: Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva će biti dosta niske naoblake ili magle širom Bosne.

U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusk je moguć na području Krajine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Za sutra se također prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar će biti slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

Tokom nedjelje će veći dio dana biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će u večernjim satima usloviti kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Prvog dana naredne sedmice će u Bosni i na sjeveru Hercegovine biti djelomično vedro. U jutarnjim satima slaba kiša može padati u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu Hercegovine će biti pretežno sunčano. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.