Prognoza vremena: U večernjim satima kiša u većem dijelu zemlje

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, uz povećanje oblačnosti, lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Vjetar je slab do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 23 °C.

Sutra će biti oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka će biti od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 °C.

Oblačno vrijeme s kišom se očekuje i u srijedu. Ponegdje su uz kišu mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar je ćbiti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

Za četvrtak se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka se prognozira od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.