Prognoza vremena: Umjereno do pretežno oblačno, uz olujne udare i povremene pljuskove

U Bosni i Hercegovini će danas jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu.

Vjetar je jak južnog smjera, olujnim udarima. Na planinama se očekuju i orkanski udari juga. U poslijepodnevnim satima prognozira se postepeno smanjenje oblačnosti, prestanak padavina i slabljenje vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 13 i 19°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom biti između 16 i 22°C.

Sutra će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima, češćim na području Hercergovine. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura će biti zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U nedjelju će ponovo jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu, pljuskove, grmljavinu i vjetrovito vrijeme. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom se očekuje između 5 i 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.