Prognoza vremena: Vedro i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima

Danas će u Bosni i Hercegovini biti promjenljivo oblačno vrijeme s prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

Sutra se očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar će biti sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se mjeriti između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

Za srijedu se prognozira djelomično vedro i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab vjetar većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak se također očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera, a u sjevernim područjima očekuje se vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.