Promovisana knjiga “100 godina škole u Gostoviću” autora Izeta Muhića

Danas je u Zavidovićima promovisana druga knjiga autora Izeta Muhića pod nazivom “100 godina škole u Gostoviću”.

Knjiga je simbolično ugledala svjetlo dana na Dan općine Zavidovići, te je ista predstavljena danas u okviru programa obilježavanja ovog datuma.

Program je moderirao dr. Refik Ćatić, a govornici su još bili i dr. Edin Burkić te prof. Damir Bošnjaković koji su prisutnim građanima, predstavnicima vlasti i akademskoj zajednici predstavili značaj jednog ovakvog djela.

Autor ove knjige Izet Muhić je 34 godine bio uključen u rad Osnove škole “Gostović”, prvo kao učenik koji je pohađao ovu školu, zatim kao učitelj, a doskora i kao direktor.

Knjiga hronološki govori o prvoj školi u Gostoviću otvorenoj 1921. godine, školi koja je preživjela dva rata, uticaju društveno-političkih tokova u gostovićkom kraju na rad same škole, navodi imena skoro svih zaposlenih učitelja i nastavnika, kao i učenika generacije, te predstavlja jedan svojevrstan vremeplov uz mnoštvo historijskih informacija i arhivskih fotografija.

Priprema knjige je trajala skoro dvije godine, a njeno štampanje su podržali Općina Zavidovići i Udruženje građana HERC “Park prijateljstva Bajvati”.

Zainteresovani za ovu publikaciju istu mogu naručiti od samog autora, putem kontakt telefona 061 587 801.