Prvotimac Krivaje dobio poziv u seniorsku reprezentaciju BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem mjeseca će se okupiti u okviru priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u januaru naredne godine u Njemačkoj.

Po prvi put na spisku selektora Irfana Smajlagića se našao i mladi Faris Čolaković, perspektivni desni bek RK Krivaja iz Zavidovića.

Iako se ranije u nekoliko navrata nalazio na širem spisku, prvotimac Krivaje koji ove sedmice puni 20. godina će po prvi put imati priliku da obuče dres seniorske bh. reprezentacije, a nakon što je u prošlosti bio pozivan u omladinske selekcije.

Ove sezone je na svim ligaškim utakmicama Krivaje, izuzev protiv Leotara kada je utakmicu napustio zbog povrede, bio najefikasniji igrač svoje ekipe, uključujući i susret protiv Borca kojeg upravo s klupe vodi Irfan Smajlagić.

Rukometaši BiH će početi s okupljanjem u Sarajevu u ponedjeljak 30. oktobra, a nakon čega je planiran put u Češku 3. novembra i odigravanje dvije prijateljske utakmice s domaćom selekcijom.

Oba susreta protiv Češke igraju se u Brnu. Prvi je na rasporedu 4. novembra u 17 sati, a drugi dan kasnije od 13 sati, te će poslužiti kao ključne provjere pred nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.

Evropsko prvenstvo počinje 10. januara i igrat će se do 28. januara, a selekcija Bosne i Hercegovine je smještena u grupi E sa aktuelnim prvakom Švedskom, te Nizozemskom i Gruzijom.

Selektor Irfan Smajlagić je za ovo okupljanje uputio pozive sljedećim igračima: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Graz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).