Puni plijen za visočku Bosnu u Zavidovićima

Nogometaši Krivaje danas su u 27. kolu Druge lige FBiH – Centar ugostili NK Bosna iz Visokog, a pobjedu je slavila gostujuća ekipa rezultatom 3:4.

Već u trećoj minuti susreta domaći su doživjeli hladan šok, a za vodstvo Visočaka je lijepo pogodio Tarik Zukić.

I dok je domaća ekipa imala inicijativu i pokušavala stvoriti prilike za izjednačenje, gostima je vodstvo pružalo luksuz da mirno čekaju na greške Krivaje i novu priliku za gol, a jedna takva je stigla u 28. minuti kada je Alija Karišik udvostručio prednost Bosne i pogodio za 0:2.

Nadu Krivaji za drugo poluvrijeme je vratio Albin Biloglavić, koji je pogodio glavom za 1:2 poslije kornera minut prije odlaska na poluvrijeme.

Poslije šest minuta igre u nastavku gosti još jedanput dolaze do dva gola prednosti, a s još jednom majstorijom Tarika Zukića Bosna dolazi do 1:3.

U 56. minuti Krivaja se još jedanput vraća u igri, kapiten Mirsad Šijerkić je izborio i realizovao penal za 2:3. Ipak, u 69. minuti Bosna dolazi do novog gola, a neposredno poslije ulaska u igru pogodio je Faruk Lemeš.

Krivaja je do kraja susreta napadalo, ali nedovoljno. Sve što je domaća ekipa uspjela jeste postići još jedan gol, a u prvoj minuti sudijske nakonade pogodio je Anes Muratović za konačnih 3:4.

U narednom kolu Krivaja gostuje u Usori, a potom će u posljednjem domaćem susretu ugostiti Borac iz Jelaha. Posljednji susret sezone se igra u Olovu gdje će zavidovićka ekipa gostovati Stupčanici.

Ekipa Bosne će u narednom kolu ugostiti Moševac, zatim gostuje u Brezi kod Rudara, dok će u posljednjoj utakmici u Visokom gostovati Azot.

Krivaja ostaje na četvrtoj poziciji s 46 bodova, dok se Bosna penje na šesto mjesto i sada ima 42 boda.