Rahimić: Dobra igra protiv svjetskog prvaka, šteta što nismo ostvarili pozitivan rezultat

Poslije večerašnjeg utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i Francuske (0:1) govorio je pomoćni trener naše reprezentacije Elvir Rahimić.

“Odigrali smo jednu dobru utakmicu tački i dobro smo izdržali fizički tako da su momci odradili sve ono što smo se dogovorili. Međutim protiv ovakvih reprezentacija jedna mala dekoncentracija u svojih 16 metara i oni to kažnjavaju. To je fudbal, ipak smo igrali protiv najjače reprezentacije u svijetu“, rekao je Elvir Rahimić.

Mi smo igrali s ovakvim sistemom igre večeras jer smo sa selektorom odlučili da je tako najbolje da zatvorimo njihove najbolje igrače koji su veoma brzi, koji dobro koriste dubini. Zato smo večeras odigrali tu formaciju“, kazao je o večerašnjoj formaciji s pet igrača u zadnjoj liniji.

Govoreći kasnije na press konferenciji, popularni “Rahima” je rekao: “Žao nam je što smo izgubili i pored dobre predstave s naše strane. Pokazali smo dobru igru protiv svjetskih prvaka i šteta što nismo ostvarili pozitivniji rezultat. Teško je reći da li smo trebali praviti izmjene ranije. Ipak, Francuska je jaka ekipa i ko zna šta bi bilo da smo se ranije otvorili. Uz ovakav odnos i igru koju smo prikazali večeras, protiv drugih ekipa iz grupe možemo napraviti dobre rezultate“.

To je dobar rezultat za nas. Ukrajina je dobra ekipa koja, kao i mi ide na drugo mjesto. Francuska je favorit u grupi i to je jasno svima“, prokomentarisao je remi Ukrajine i Kazahstana u našoj grupi.