Reprezentacija BiH večeras protiv Portugala

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u susretu 3. kola kvalifikacija za EURO 2024 gostovati u Lisabonu selekciji Portugala.

Bh. Zmajevi su pod palicom selektora Faruka Hadžibegića bili na okupu u prethodnih desetak dana, a poslije problema s letom sinoć su kasno i doputovali u Lisabon.

Protivnik je jedna od najboljih selekcija svijeta Portugal, a s kojom smo igrali u četiri navrata. U baražu za Svjetsko prvenstvo u novembru 2009. smo u oba susreta poraženi s minimalnih 1:0, dok su se ove dvije salekcije sastale i dvije godine kasnije  u baražu za Evropsko prvenstvo, a poslije 0:0 u Zenici Portugalci su bili uvjerljivi sa 6:2.

Svakako, puno toga više nije isto u obje reprezentacije, a kada je riječ o ovom ciklusu kvalifikacija, bh. reprezentativci su savladali Island, a nakon čega su poraženi u Slovačkoj, dok je Portugal maksimalan s dvije pobjede protiv Lihtenštajna i Luksemburga.

Naravno da smatram da možemo da im zakomplikujemo život. Međutim, radi se o jednom Portugalu koji je evropski sastav, koji je bio u jednom momentu i prvak Evrope. Očekuje nas teška utakmica, ali na nama je da i mi njima napravimo tešku utakmicu“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić jučer.

Večerašnja utakmica na stadion SL Benfica počinje u 20:45, a na centru će biti italijanski sudija Davide Massa. Njegovi asistenti su Filippo Meli i Stefano Alassio, a četvrti sudija je Matteo Marcenaro, dok će u VAR sobi su Massimiliano Irrati i Aleandro Di Paolo, svi iz Italije.

Utakmica je u direktnom programu na kanalima BHT1, MY TV i Arena Sport.