Reprezentacija BiH večeras u Zenici protiv Luksemburga

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u okviru 4. kola kvalifikacija za EURO na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti selekciju Luksemburga.

Nakon dva vezana poraza u kvalifikacijama bh. selekcija treba povratak na pobjedničke staze i sigurno da je večerašnji meč idealna prilika da se to postigne uz podršku domaće publike.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija Luksemburg je skupio četiri boda, a naša selekcija bod manje.

Ahmedhodžič je imao pretrage, nalazi su dobri, ali se žalio na bol pa ćemo na treningu da vidimo u kakvom je stanju. Barišić također vuče povredu, ali vjerujem da će biti sve u redu sa njim. Doktorski tim je uradio sve da svi igrači budu spremni za utakmicu. Očekujem da ćemo se kolektivno bolje osjećati nakon dugog puta. Ova reprezentacija ima odličnu perspektivu sa mladim igračima“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić na jučerašnjoj press konferenciji.

Strah ne postoji. Respektujemo Luksemburg, ali smo oprezni jer nismo kompletni“, ističe selektor.

Dosadašnji učinak protiv Luksemburga nam ništa ne znači, svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo govorili o tome da ovo nije Luksemburg od prije desetak godina, a to su pokazali zadnjim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo spremni. Očekuje nas bitna utakmica u kojoj moramo pobijediti i osvojiti nova tri boda. Još uvijek je sve otvoreno“, kazao je kapiten Edin Džeko.

Kad pogledate naš raspored igrali smo tri utakmice sa tri najbolja protivnika u grupi, očekivali smo barem bod više koji bi oduzeo Slovacima dva. Treba obratiti pažnju i na to da nam je nedostajalo par bitnih igrača. Sigurno da je ova sutrašnja utakmica ključna. Zadnje kvalifikacije su bile dobre za mlade igrače, da uđu u ekipu i steknu iskustvo igranja za nacionalni tim. Od njih se očekuje da uskoro budu nosioci igre. Zadnjih godina smo dobili dosta mladih igrača koji mogu biti bitni za budućnost, posebno na pozicijama gdje smo bili deficitarni. Na nama iskusnijim je da im pomognemo, ali svi treba da pokažu kvalitet na terenu. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali igramo pred našim navijačima i moramo da pokažemo ono što se očekuje od nas“, dodaje kapiten bh. tima.

Početak utakmice je u 20:45, a direktan prijenos je moguće pratiti na BHT1 kanalu.

Sudije večerašnje utakmice su iz Izraela, glavni sudac je Gal Leibovitz, a njegovi pomoćnici su Rostislav Talis i Omer Barbiro. Četvrti sudija je Nael Odeh, a VAR sudije će biti Ziv Adler i Eli Hacmon.