Reprezentacija ZDK otputovala u Španiju na UEFA Kup regija

Reprezentacija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona rano jutros je sa sarajevskog aerodroma otputovala prema Španiji, a gdje će u Galiciji nastupiti na UEFA Kupu regija.

Epizoda tzv. Amaterske reprezentacije ZDK je počela prije nešto više od godinu dana, a nakon što je osvojila prvo mjesto u Kupu regija N/FSBiH, selekcija koju s klupe prevodi Bećir Mehanović je prošlog ljeta osvojila i prvo mjesto u kvalifikacijama za UEFA Kup regija, čime je izborila svoje mjesto među osam ekipa koje će nastupiti na završnici.

Selekcija našeg kantona se nalazi u grupi A, gdje su još Bavaria (Njemačka), Republic of Amateur (Republika Irska) te domaćin Galicia (Španija).

Prvi susret će igrati u petak, a protivnik će biti igrači Bavarie. Dva dana kasnije u istom terminu će odmjeriti snage sa selekcijom Galicije, a grupna faza se završava u srijedu 14. juna kada će protivnik biti ekipa iz Irske. Sve utakmice počinju u terminu od 19 sati.

Na spisku reprezentacije se nalazi nekoliko novih imena koji nisu nastupali prošle godine, prvenstveno zbog činjenice da se pozivu nisu mogli odazvati igrači zeničkog Čelika zbog utakmica doigravanja.

Selektoru Mehanoviću, njegovim pomoćnicima Erminu Vehaboviću, Dini Mačku, kao i kompletnom stručnom štabu i svim igračima želimo puno sreće i uspjeha na Kupu regija!