Rukometaši Čelika nisu istrčali na teren, izvjesno izbacivanje iz takmičenja

Sinoć se u zeničkoj Areni trebala odigrati utakmica 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH u rukometu između RK Čelik i RK Konjuh, međutim na teren su istrčali samo igrači iz Živinica.

Od samog starta sezone iz Čelika su slali poruke i apele nadležnima da je odigravanje sezone zbog nedostatka sredstava upitno, međutim finansijska pomoć je izostala.

Zeničani su sezonu otvorili sa pet vezanih poraza, a nakon čega su zbog protesta igrača otkazali odigravanje utakmice 6. kola protiv dobojske Sloge, te je utakmica registrovana službenim rezultatom, dok su Zeničani prema propozicijama takmičenja kažnjeni s oduzimanjem bodom.

U međuvremenu, po javnom pozivu za dodjelu sredstava premijerligaškima iz Zeničko-dobojskog kantona, ime RK Čelika se našlo na nedavnoj odluci Vlade ZDK za dodjelu 27.000 KM.

Nakon toga su rukometaši Čelika otputovali na gostovanje u Tuzlu, a gdje su deklasiranu od Slobode sa 29 golova razlike.

Ipak, sinoć ekipa Čelika se nije pojavila na odigravanju utakmice protiv Konjuha, pa je i taj susret registrovan rezultatom 0:10.

Kako nalaže član 90. propozicija takmičenja, ako ekipa ne odigra dvije utakmice ili se utakmice registruju 10:0 za protivnika iz bilo kojeg razloga, ekipa se isključuje iz daljnjeg takmičenja.