Rukometaši Krivaje gostuju sutra u Gračanici

Sutra se igraju utakmice 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH u rukometu, a u dvorani “Luke” u Gračanici domaća ekipa RK Gračanica će ugostiti RK Krivaja.

Riječ je o susretu petoplasirane i osmoplasirane momčadi prvenstva, a koje dijeli samo dva boda. Gračanica je u dosadašnjem toku sezone skupila 33 boda, a Krivaja 31.

Za ekipu Gračanice ovaj susret je posljednja prilika da zadrži priključak za četvrtoplasiranom Slobodom koja ima 36 bodova.

S druge strane, Krivaja bi se eventualnom gostujućom pobjedom izjednačila sa sutrašnjim rivalom, ali bi također imala i priliku da sustigne sedmoplasirani Konjuh kojima također ima 31 bod, kao i Maglaj koji ima bod više, dok bi zadržala i prednost u odnosu na dobojsku Slogu koja je na 30 bodova.

Ono što Zavidovićanima ne ide u prilog jeste da su još uvijek bez gostujućih bodova u ovoj polusezoni, ali svoju priliku traže u lošoj formi ekipe Gračanice, a koja je ostvarila samo jednu pobjedu na posljednjih pet ligaških utakmica.

U prvom okršaju ovih rivala u ovoj sezoni slavila je Krivaja rezultatom 24:22. Sutrašnja utakmica je na programu od 18 sati uz direktan prijenos na platformi MY TV.