Rukometaši Krivaje napunili do vrha mrežu Kaknja [FOTO]

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima odigran susret 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH u rukometu, a sastav RK Krivaja je savladao RK Kakanj rezultatom 53:21 (25:11).

Prisutni gledaoci su pratili jednu utakmicu u prijateljskom tonu, obzirom da je od samog početka utakmice bilo jasno da bodovi ostaju u Zavidovićima, no zavidovićka publika je još jedanput pokazala zašto je među najboljom rukometnom publikom u državi, obzirom da je značajnu podršku tokom cijelog susreta dobijala i gostujuća ekipa, koja je najmlađa ekipa prvenstva.

Domaći tim je dominirao od početka susreta i već na startu je mogao do veće prednosti da na golu Kakanjaca nije bio raspoložen Jasmin Beganović, koji je za manje od 10 minuta upisao pet odbrana.

Poslije 10 minuta igre rezultat je bio 7:4 za domaći tim nakon čega Krivaja u narednih desetak minuta pravi veliku seriju od 8:0 te vodi sa 15:4.

Na pet minuta do kraja prvog poluvremena Krivaja je imala identičnu razliku, a na semaforu je rezultat bio 20:9.

Domaći rukometaši su u završnici prve dionice napravili dobru seriju te se na pauzu otišlo pri rezultatu 25:11, a prednost je mogla biti i veća da na golu gostiju nije bio raspoloženi Beganović, kojeg je domaća publika u nekoliko navrata nagradila ovacijama.

Poslije nešto više od 10 minuta igre u nastavku Krivaja je već napunila mrežu gostiju, a rezultat je bio 36:15.

Do kraja susreta je bilo samo upitno s kojom razlikom će domaći tim da slavi, a konačan rezultat je bio 53:21.

Najefikasniji u sastavu Krivaje je bio Deni Velić sa 12 golova, a pratili su ga Eldar Mehić i Almas Polić, te Slavko Previši sa sedam, dok je golman Ali-Muhamed Omerović upisao 11 odbrana za nešto više od pola sata igre. Kod gostiju se iskazao golman Jasmin Beganović koji je upisao 19 odbrana, dok je Omar Burić postigao devet pogodaka, a Ajdin Gashi pet.

S večerašnjim trijumfom Krivaja je stigla do cifre od 24 boda, te tako najavila gostovanje za vikend Slobodi, dok Kakanj ostaje na samo dva osvojena boda, a u subotu će ugostiti Konjuh.

RK Krivaja: Ali-Muhamed Omerović (11 odbrana), Bakir Hamurović, Amar Amitović, Haris Bašić 3, Deni Velić 12, Adin Ćosić, Eldar Mehić 8, Amar Sušić (5 odbrana), Adin Husanović 1, Kerim Torlaković 5, Slavko Previšić 7, Faris Telalović 2, Almas Polić 8, Faris Čolaković 8, Sedžad Abdurahmanović 4, Jasmin Hadžihasić. Trener: Ivan Divković.

RK Kakanj: Amer Muflizović, Amer Mušija, Omar Burić 9, Salih Delić 3, Kerim Neimarlija 1, Faris Čobo, Jasmin Beganović, Tarik Alić, Ennur Čeliković, Matej Tunjić, Ajdin Bočić 2, Ajdin Gashi 5, Leon Bloudek, Ajnur Zahirović, Mak Salkić 1, Amel Aliefendić. Trener: Denis Suljević.