Rukometaši Krivaje sigurni protiv Konjuha

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima odigrana utakmica 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH u rukometu, a domaći tim RK Krivaja je savladao RK Konjuh rezultatom 30:24 (17:10).

Krivaja je fantastično otvorila utakmicu serijom od 5:0, a u 12. minuti je bilo 7:1 za domaći tim. Polovinom dionice Konjuh pravi seriju od 4:0 i približava se na minus dva pri rezultatu 10:8.

Zavidovićki rukometaši ipak prave dvije nove serije od 3:0 i 4:0 u završnici prvog poluvremena, pa sa vodili i s osam golova razlike, a na odmor se odlazi pri rezultatu 17:10.

Na startu drugog dijela Krivaje je vodila sa maksimalnih devet golova razlike pri rezultatu 20:11, Konjuh je napravio ubrzo seriju od 5:0 i vratio se na 21:16.

Ipak domaći su na pet minuta prije ponovo imali maksimalnih +9 kada je na semaforu bilo 28:19, ali su gosti iz Živinica uspjeli ublažiti poraz te je u konačnici rezultat bio 30:24.

Najefikasniji kod Krivaje su bili Amar Amitović i Faris Čolaković sa po šest golova, a Malik Delić je dao pet, te Sedžad Abdurahmanović i Mehić Eldar po četiri. Golman Berzad Demirović je imao 14 odbrana.

Najefikasniji igrač susreta je bio Konjuhov Almir Osmanhodžić sa 10, dok su Aid Selimović i Semir Memić postigli po četiri.

Za Krivaju je ovo bila druga ovosezonska pobjeda te sada ima četiri boda, dok Konjuh ostaje na tri. U narednom kolu, prije reprezentativne pauze, Krivaja će gostovati u Gračanici, dok će Konjuh biti domaćin protiv Maglaja.

RK Krivaja: Amar Amitović 6, Bakir Hamurović, Amar Demirović, Eldar Mehić 4, Adin Husanović, Kerim Torlaković, Slavko Previšić, Faris Telalović 2, Adis Halilović 2, Almas Polić, Faris Čolaković 6, Malik Delić 5, Sedžad Abdurahmanović 4, Elmas Avdić 1, Berzad Demirović, Jasmin Hadžihasić. Trener: Ivan Divković.

RK Konjuh: Eldar Musić, Kenan Hadžiavdić, Dario Petrovski, Sulejman Pejkušić 1, Mirza Modrić 3, Ahmed Čabaravdić, Nermin Smajić 1, Emir Kadrić, Semir Memić 4, Almir Osmanhodžić 10, Aid Selimović 4, Adis Kamberović, Aden Lugavić, Amel Mulavdić, Mihajlo Stevović 1. Trener: Davor Kadić.