Rukometaši Krivaje spremno dočekuju ekipu Vogošće

RK Krivaja će ove subote u Gradskoj dvorani u Zavidovićima ugostiti ekipu RK Vogošća u susretu 24. kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Rukometaši Vogošće trenutno su sedmi na ligaškoj tabeli s 29 osvojenih bodova, dok je Krivaja deveta s četiri boda manje.

Iz tabora Krivaje su svjesni kvaliteta protivnika i respektuju gostujuću ekipu, naročito uzimajući činjenicu da su u prethodne četiri utakmice upisali tri pobjede uključujući i pobjedu protiv Borca koji je do tog kola bio lider na tabeli, ali najavljuju da će ići na pobjedu kojom bi se revanširali rukometašima Vogošće za poraz u prvom dijelu sezone.

Dolazi nam jako neugodna ekipa Vogošće, koja je u zadnjih par kola u uzlaznoj putanji što se tiče rezultata. Pobijedili su ekipu Borca, ekipu Slobode. Mogu da kažem da je Vogošća sastavljena od dobrih pojedinaca, posljednjih utakmica ističe se tu Hrbat, Čelica naravno i Memić. Sve je to dobro ukomponovao trener Adem Bašić koji je unazad dva-tri mjeseca tu sa njima i vidi se njegov pečat u toj igri“, rekao je Adnan Đerzić, trener RK Krivaja.

Mi smo zdravi, širok je roster tako da ćemo se pripremati još ova dva dana i u subotu nas od 17 sati očekuje zaista dobra utakmica. Imamo imperativ pobjede i radi nadmetanja i radi nekog duga iz Vogošće jer smo bili blizu pobjede i mislim da će prevladati ta naša želje da ostvarimo dobar rezultat i da se u toj utakmici dodatno učvrstimo na sredini tabele. Mi smo naše brige što se tiče opstanka riješili, imamo dovoljnu zalihu bodova, tako da je ovo utakmica za prestiž, za što bolju poziciju i uigravanje za novu sezonu“, dodaje trener Krivaje.

Adnan Đerzić je tokom sezone pružao minutažu i mlađim igračima, a najavljuje da će biti naročito slučaj u subotu, ali u utakmicama koje dolaze.

U ovoj utakmici želimo dati svim igračima priliku. Prije svega igračima koji su dobijali manju minutažu, tu mislim na Farisa Čolakovića koji je u posljednjoj utakmici s visočkom Bosnom pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Također golman Ali-Muhamed Omerović i ostali naši mlađi igrači. Tako da se nadam da ćemo u utakmici koja je za prestiž pokazati da imamo i mlađe snage za naredne godine jer nas očekuje utakmica s dobrim protivnikom gdje će oni pokazati da mogu parirati svima u ovoj ligi“, dodao je Đerzić.

I rukometaši Krivaje dijele mišljenje svoga trenera. Poštuju subotnjeg rivala i svjesni su kvaliteta protivničke momčadi, ali straha nema i cilj je nova pobjeda.

Sastajemo se s izuzetno jakim i kvalitetnim protivnikom i tako se isto pripremamo i radimo na treninzima. Sve je podređeno toj utakmici, taktički i fizički. Respektujemo ekipu Vogošće, ali se nadamo i očekujemo bodove iz te utakmice“, kazao je Amir Alić.

Izgubili smo u prvom dijelu sezone, držali smo se cijelu utakmicu, pred kraj je Vogošća napravila tu razliku. Imamo priliku za popravni, za revanš. Vogošća je iskusna ekipa, imaju iskusne bekove, na golmanskoj poziciji također imaju jednog od najboljih golmana lige, tako da će biti teško. Pripremamo se, ostala su još tri dana, tako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu na domaćem terenu i upišemo nova dva boda“, rekao je Sedžad Abdurahmanović.

Utakmica između RK Krivaja i RK Vogošća se igra u Gradskoj dvorani u Zavidovićima s početkom u 17 sati, uz osiguran TV prijenos i prijenos na Youtubeu.