Rukometaši Krivaje u posljednjoj domaćoj utakmici sutra dočekuju Hercegovinu

Večeras i tokom vikenda na parketima BH Telecom Premijer lige BiH se igraju utakmice 10. kola za rukometaše, a sutra će u Gradskoj dvorani u Zavidovićima RK Krivaja ugostiti momčad RK Hercegovina.

Nakon što su bili slobodni prošlog vikenda zbog odgode utakmice s Izviđačem, zavidovićki rukometaši se poslije skoro dvije sedmice vraćaju na teren, te će se pokušati iskupiti svojim navijačima za poraz od Vogošće u posljednjem meču.

I dok bez obzira na prvi domaći poraz Krivaja ima solidnih devet bodova na svom kontu, gosti iz Nevesinja su u zoni ispadanja sa svega četiri boda, svjesni da svaki bod može biti presudan u borbi za opstanak.

Iako je do kraja polusezone prestalo još skoro mjesec dana, za rukometaše Krivaje će ovo biti posljednja domaća utakmici u ovoj godini, obzirom da će naredne tri utakmice odigrati na gostujućim terenima, pa će sigurno biti motivisani da se pobjedom oduže svojim navijačima za podršku tokom cijele godine.

Osim navedenog, utakmica će biti i humanitarnog karaktera, a zbog činjenice da je domaći klub organizovao akciju i prikupljanja sredstava za pomoć narodu Palestine.

Meč je na programu od 19 sati uz osiguran direktan prijenos koji će biti moguće pratiti na Z Portalu.