Rukometaši Žepča porazom u Tuzli od Slobode prekinuli niz pobjeda

U dvorani SKPC “Mejdan” u Tuzli danas je odigran susret 10. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever u rukometu, a rukometaši RK Sloboda 2 su ugostili RK Žepče. Slavila je domaća ekipa rezultatom 42:40 (22:22).

Cijelim tokom susreta ekipe su se smjenjivale u vodstvu. U prvom dijelu prvog poluvremena Tuzlaci su uglavnom imali prednost na svojoj strani, dok je u drugom dijelu prednost bila najčešće na strani Žepčaka, ali se na pauzu odlazi pri rezultatu 22:22.

Sličan scenario smo gledali i u drugom poluvremenu, ali se sredinom poluvremena Sloboda odvojila na plus dva i tu razliku je čuvala do kraja susreta, pa je domaći tim u konačnici slavio rezultatom 42:40.

Maid Čolo je predvodio Slobodu 2 sa 10 postignutih pogodaka, Muharem Milkunić ga je pratio sa devet golova, a Eldin Vuković i Daris Ismet Zečević su pogodili po šest puta.

U sastavu Žepča najefikasniji je bio Suad Huskić sa 12 pogodaka, devet je postigao Kristijan Katić, a pet Ilijan Filipović.

U narednom kolu u Žepču gostuju rukometaši Krajine, dok će druga Slobodina ekipa gostovati u Travniku rukometašima Borca.