Rukometašice Krivaje bolje od Sloge

Rukometašice ŽRK Krivaja danas su u Gornjem Vakufu – Uskoplju savladale ŽRK Sloga 2013 u susretu 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH. 

Rukometašice Krivaje su vodile cijelim tokom prvog poluvremena, a kako je vrijeme proticalo prednost je rasla, te se na odmor odlazi s maksimalnom prednošću od šest razlike, odnosno, pri rezultatu 7:13.

Gostujuće rukometašice su u nekoliko navrata na startu drugog poluvremena povećale prednost na osam razlike, posljednji put plus osam je bilo pri rezultatu 12:20, a nakon čega se domaće rukometašice serijom od 4:0 vraćaju u igru.

Na par minuta do kraja rukometašice Sloge dolaze na minus dva, na semaforu je bilo 21:23, ali vremena ni snage za potpuni povratak i iznenađenje nije bilo, te su gošće iz Zavidovića mirno privele utakmice kraju i stigle do pobjede rezultatom 22:25 te prva dva boda u drugom dijelu sezone.

Najefikasnija u ekipi Sloge je bila Ajla Alikadić sa 10 pogodaka, a istakla se i Marijana Sorak sa pet. Kod Krivaje je Ajna Mačak bila najefikasnija sa sedam golova, a pet puta je pogađala Amna Mehinagić.

S ovom pobjedom Krivajašice imaju 14 bodova, dok Sloga ostaje na dva boda. U narednom kolu u Zavidovićima gostuje ŽRK Knežopoljka, dok će Sloga gostovati u Grudama.