Rukometašice Krivaje poražene u Banja Luci

Rukometašice Krivaje iz Zavidovića poražene su danas u Banja Luci od ŽRK Borac na otvaranju druge polusezone Premijer lige BiH. Domaća ekipa je slavila pobjedu rezultatom 30:20 (17:9).

Ekipa Krivaja je “prezimila” na prvom mjestu prvenstvene tabele i s omjerom od devet pobjeda i jednim porazom u prvom dijelu sezone zasluženo osvojila titulu jesenjeg prvaka.

Ipak u današnjoj utakmici u sportskoj dvorani “Borik” rukometašice Krivaje su ušle s dosta nervoze, što je iskoristila domaća ekipa i na samom startu utakmice postavila visok tempo koje Krivajašice nisu uspjele da isprate.

Domaće igračice su na samom startu stigle do 6:0, što je bio očit šok za ekipu Krivaje na otvaranju meča. Borac je bio efikasan u napadu, dok gostujuće igračice nisu imale rješenja u fazi napada.

Rukometašice iz Zavidovića se bude tek poslije time-outa i u 12. minuti igre postižu prve golove i dolaze na 6:2. Ipak Borac kroz pet minuta ponovo vraća plus šest, te počinju da povećava razliku.

Domaća ekipa prvi put u 25. minuti dolazi na maksimalnih devet golova razlike pri rezultatu 14:5. Do kraja poluvremena se igralo gol za gol, a na pauzu se odlazi s rezultatom 17:9.

Na startu drugog poluvremena Krivaja postiže dva brza gola, ali uprkos igračici manje Borac uspijeva uzvratiti s dva gola, te poslije pet minuta otići opet na plus devet (20:11).

U nastavku igre je bio nešto slabiji tempo obzirom da je ishod već bio jasan, uglavnom se igralo za gol, a ekipa Borca je u nekoliko navrata imala i 11 golova razlike. Konačan rezultat na semaforu je bio 30:20.

Najefikasnija u domaćoj ekipi je bila Anđela Stojanović s 12 pogodaka, dok je u gostujućem sastavu Sara Bašić postigla 9.

Zahvaljujući ovoj pobjedi ŽRK Borac je preuzeo prvo mjesto na tabeli. U narednom kolu ŽRK Krivaja će u Zavidovićima biti domaćin ekipi ŽRK Goražde.

ŽRK Borac: Stojanović 12, Ćurić 1, Šehovac 1, Brus, Kršić 4, Vukliš, Šikić 1, Đelihodžić, Novaković 1, Kodžoman, Vrančić 4, Railić, Kočić 1, Vukosavljević, Ignjatović 5, Majkić. Trener: Rade Unčanin.

ŽRK Krivaja: Ridžal 1, Mehinagić, Bukvić, Latifović, Cerić 2, Mehanović 4, Šehić S, Šehić N, Saletović 1, Hamurović, Delić 3, Ćosić, Šabić, Bašić 9. TrenerAdnan Bašić.