Rukometašice Krivaje saznale narednog protivnika u EHF Cupu

Danas je u Beču obavljen žrijeb parova trećeg pretkola EHF European Cupa za žena, a ime narednog protivnika su dobile i rukometašice ŽRK Krivaja.

Zavidovićke rukometašice su za protivnika voljom žrijeba dobile nizozemski Cabooter HandbaL Venlo.

Nizozemski tim, koji je prošle sezone bio viceprvak, a ove sezone je na četiri ligaška susreta upisao isto toliko pobjeda, imat će ulogu domaćina u prvom meču, a Krivajašice u revanš susretu.

Nakon što su proteklog vikenda u dvomeču drugog krugu ovog takmičenja u oba meča bile uspješnije protiv azerbejdžanskog Azeyrola HC (31:29 i 26:25), u fantastičnoj rukometnoj atmosferi u Zavidovićima, Krivajašice su danas željno iščekivale izvlačenje parova i ime protivnika u narednoj fazi takmičenja.

Prve utakmice bi se trebale igrati 11. i 12. novembra, a revanš susreti su planirani sedam dana kasnije, odnosno, 18. i 19. novembra.

Žrijeb je bio podijeljen u dva šešira, a rukometašice Krivaje su bile smještene u drugom, te su iz prvog šešira mogle izvući jedan od slijedećih timova:

ŽRK Bjelovar (Hrvatska), Hazena Kynzvart (Češka Republika), Rocasa Gran Canaria (Španija), O.F.N. Ionias (Grčka), IBV Vestmannaeyjar (Island), Maccabi Haarazim Ramat Gan (Izrael), Jomi Salerno (Italija), SSD Handball Erice ARL (Italija), HC Gjorche Petrov-WHC Skopje (Sjeverna Makedonija), ORK Rudar (Crna Gora), Cabooter HandbaL Venlo (Nizozemska), Sport Lisboa e Benfica (Portugal), HV Herzogenbuchsee (Švicarska), MSK IUVENTA Michalovce (Slovačka), Armada Praxis Yalikavaspor (Turska), Konyaalti BSK (Turska).