Rukometna reprezentacija BiH smijenila Šumana i pronašla novog selektora

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od večeras ima novog šef stručnog štaba, a Upravni odbor Rukometnog saveza BiH je odlučio s te funkcije smijeniti dugogodišnjeg trenera Bilala Šumana.

Bilal Šuman je na klupu državne reprezentacije stigao u avgustu 2016. godine, a koju je prošle godine odveo na Evropsko prvenstvo.

U savezu tvrde da je razlog takve odluke neuspjeh u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u susretima s Estonijom, a odluka je ipak iznenađujuća obzirom da je Šuman uoči dvomeča s Estoncima potpisao novi četverogodišnji ugovor s bh. selekcijom.

Iako još nije zvanično potvrđeno iz našeg saveza, brojni mediji su već potvrdili da je njegov nasljednik Ivica Obrvan, hrvatski stručnjak koji je u svojoj karijeri vodio Metkoviće, Gorenje, Zagreb, Medveščak, Chambery te reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Obrvan bi priliku za debi na klupi reprezentacije BiH trebao imati 8. marta u meču protiv Austrije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a bh. reprezentacija još uvijek ima matematičke šanse za plasman.

Ivica Obrvan