S dnevnog reda sjednice GV Zavidovići povučena tačka o povećanju komunalnih naknada

U toku je 16. sjednica Gradskog vijeća Zavidovići, a na kojoj se trebalo odlučivati o poskupljenju komunalnih usluga koje pruža JKP Radnik d.o.o. Zavidovići.

Na 5. tački današnje sjednice se trebalo raspravljati o Prijedlog Odluke o usvajanju Cjenovnika komunalnih usluga i načina plaćanja komunalnih usluga JKP „Radnik” d.o.o. Zavidovići sa Prijedlogom Cjenovnika komunalnih usluga i načinu plaćanja komunalnih usluga JKP „Radnik” d.o.o. Zavidovići, sa Izvještajem o provedenoj javnoj raspravi.

Međutim na prijedlog gradonačelnika Hašima Mujanovića s dnevnog reda je povučena navedena tačka, a kako je istakao gradonačelnik, kako bi se izvršilo usaglašavanje stavova s javne rasprave i kako bi se izbjegao politički polaritet.

Iako je prijedlog novog cjenovnika usvojen ranije u formi nacrta, danas se očekivalo da gradski vijećnici neće izglasati povećanja cijena komunalnih usluga, odnosno, isporuke vode, korištenja kanalizacija, grijanja i drugih usluga, no ostaje da čekamo jednu od narednih sjednica za konačan ishod.

Gradsko vijeće Zavidovići je već u dva navrata, u novembru prošle godine i u januaru ove godine, odbilo nacrt novog cjenovnika usluga JKP Radnik, ali je u međuvremenu usvojilo prijedlog da se navedeno preduzeće sufinansira iz Budžeta Grada Zavidovići sa 240.000 KM, a kako bi se pokrili gubici bez dodatnih udara na džepove građana.