Sigurna pobjeda Natrona protiv Koline za nastavak serije odličnih rezultata

Danas su na Gradskom stadionu u Maglaju nogometaši NK Natron bili domaćini protiv NK Kolina u meču 7. kola Druge lige FBiH – Centar. Domaći tim je stigao do pobjede rezultatom 3:0 te tako ostao neporažen i poslije sedam utakmica ove sezone.

Susret je počeo odavanjem počasti i minutom šutnje za tragično stradalog Aziza Mulića, navijača Natrona, koji je izgubio život u sabraćajnoj nezgodi prije sedam dana.

Od prvog minuta Natron je pokazivao veći želju za pobjedom i kontrolisao je igru te mirno čekao svoju priliku.

Jedna takva je došla u 17. minuti susreta, a kada je Damir Topalović pogodio gol gostiju iz Ustikoline za 1:0.

U 40. minuti Natron uduplava prednost, a strijelac iz penala je bio Haris Džafić, te se i na odmor otišlo pri rezultatu 2:0.

U 62. minuti bilo je riješeno pitanje pobjednika današnjeg susreta, a kada je kapiten domaćih Ismet Gajdić postigao gol za 3:0.

Do kraja susreta je viđeno još nekoliko prilika pred golom Koline, ali promjene rezultata nije bilo.

Obzirom da je prošlosedmični maglajski derbi protiv Moševca registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Maglaja (zbog nepoštivanja pravila o tri igrača do 21 godine u sastavu), Natron je ovaj susret dočekao sa 14 bodova i na diobi prvog mjesta sa sarajevskim Batonom.

Baton je jučer slavio u Žepču, pa je Natron bio danas pod imperativom pobjede kako bi zadržali prvo mjesto na tabeli, što je maglajski tim uspio učiniti.

Kolina je ostala na devet bodova koliko je imala i prije ovog kola.

Naredne nedjelje Natron će gostovati u komšijskom derbiji ekipi Krivaje, dok će Kolina dočekati visočku Bosnu.