SIPA objavila oglase za prijem policajaca i inspektora

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) prošle sedmice je objavila javne oglase za prijem u činove policajca i mlađeg inspektora.

Kada je riječ o javnom oglasu za čin mlađeg inspektora, otvorene su pozicije u regionalnim uredima u Banja Luci, Mostaru i Tuzlu, a pozicije za koje je raspisan oglas su istražitelj u odsjeku za prikupljanje kriminalističko-obavještajnih podataka, istražitelj za sprečavanje i otkrivanje finansijskog kriminala i korupcije, istražitelj za sprečavanje i otkrivanje organiziranog kriminala, kriminala u vezi sa trgovinom ljudima, opojnim drogama i ostalim krivičnim djelima, te istražitelj za borbu protiv terorizma i trgovine ABHO.

U ova tri regionalna ureda ukupno se traži 10 izvršioca, a cijeli oglasa s prijavnim obrascem je moguće preuzeti na ovoj adresi.

SIPA također prima 10 kandidata za pohađanje osnovne obuke kadeta za čin policajac, a sa najmanje četvrtim stepenom školske spreme.

Devet izvršioca se prima u odsjeku za operativno-tehnički nadzor i informatičku potporu, na poziciji policijski službenik za operativni nadzor, te jedan izvršilac u operativno-komunikacijskom odsjeku na mjesto policijskog službenik za osiguranje sjedišta Agencije.

Tekst oglasa kao i prijavni obrazac moguće je preuzeti ovdje.