SMS Žepče u ponedjeljak počinje s upisom učenika

Srednja mješovita škola Žepče u ponedjeljak počinje s prvim terminom upisa učenika, za nastavni plan na hrvatskom jeziku, kao i nastavni plan na bosanskom jeziku.

Prvi termini upisa učenika za četverogodišnje škole, za oba plana, trajat će od 19. do 26. juna, a za trogodišnja zanimanja od 19. juna do 3. jula.

Upis će trajati svaki dan u navedenom periodu od 8 do 12 sati, dok je drugi termin upisa planiran za period od 25. avgusta do 1. septembra.

Učenici koji se upisuju na plan i program na bosanskom jeziku mogu se upisati u gimnaziju, zatim smjerove komercijalista EU VET, medicinska sestra – tehničar, tehničar drumskog saobraćaja, te u trogodišnje smjerove bravar/zavarivač, vozač motornih vozila, frizer/vlasuljar i konfekcionar tekstila – krojač.

Za one koji se upisuju na plan i program na hrvatskom jeziku dostupna su četverogodišnja zanimanja tehničara cestovnog promota, šumarskog tehničara, web dizajnera/grafičkog dizajnera (1/2+1/2), medicinske sestre – tehničara, te trogodišnja zanimanja automehaničara i frizera/kozmetičara (1/2+1/2).

Potrebna dokumentacija za upis podrazumijeva zahtjev za upis, izvod iz matične knjige rođenih, originalnu svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi, originalno uvjerenje o završenom VI, VII, VIII (i IX) razredu, kao i druga dokumentacija relevantna za bodovanje pri upisu.