Sporazumno se razišli NK Čelik i Mirsad Šijerkić

NK Čelik iz Zenica danas je putem svojih zvaničnih kanala saopštio da Crno-crveni dres naredne sezone neće nositi Mirsad Šijerkić, najbolji strijelac u sezoni iza nas.

Kako se navodi u zvaničnoj objavi, na obostranu žalost, napadač iz Zavidovića zbog poslovnih obaveza nije u prilici nastaviti nastupati za Čelik, a s kojim je u prošloj sezoni ostvario plasman u Prvu ligu FBiH.

Na žalost obje strane, NK Čelik i Mirsad Šijerkić neće nastaviti saradnju u narednoj sezoni zbog poslovnih obaveza našeg, sada već bivšeg, napadača.

Prije svega želimo istaći da je Šijerkić u toku razgovora pokazao veliku iskrenost, poštenje i srčanost prilikom njegovoj saopštenja da zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti davati svoj maksimum na zelenom terenu u narednom rangu takmičenja, te da bi zbog toga bilo najbolje da klub i Šijerkić ne produže saradnju, navodi se u saopštenju NK Čelik.

Šijerkić je u Čelik stigao uoči početka sezone 2022/2023. U zvaničnim utakmicama u prvenstvu upisao je 28 nastupa i postigao 20 pogodaka uz četiri asistencije. Sezonu je okončao kao najbolji strijelac kluba, te drugi najbolji strijelac lige. Pored titule prvaka Druge lige FBiH – Centar, s klubom je osvojio i trofej pobjednika Kupa NSZDK.

Na svakoj utakmici pokazivao je koliko mu znači nositi crno-crveni dres i grb na njegovim prsima. Davao je svoj maksimum, nije gledao protivnika s druge strane, te tiho osvojio srca svih navijača ovog kluba.

Svoj odlazak doživio je emotivno, srčano i pun ljubavi prema jednom klubu, Čeliku. Ovim putem, velikog srca i poštovanja, zahvaljujemo se Šijerkiću što je za kratak period učinio mnogo za naš klub. Zaista je primjer mnogima kako se treba odnositi prema ovom klubu, a mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!

No fear, Mirso is always here, stoji u saopštenju NK Čelik.

Iako nema još zvanične potvrde, prema informacijama našeg portala izvjestan je povratak Mirsada Šijerkića u njegov matični klub NK Krivaja.