Sutra sve utakmice 28. kola u Centru: U Žepču gostuje Borac, Krivaja dočekuje vodeći Famos

Sutra su na programu sve utakmice 28. kola Druge lige FBiH – grupa Centar. Shodno propozicijama, utakmice posljednja tri kola se igraju u istom terminu, odnosno, svi susreti se igraju sutra s početkom u 17:30 sati.

Na Gradskom stadionu u Zavidovićima nogometaši Krivaje će pred sobom imati težak zadatak, a gostovat će Famos koji je već proslavio titulu prvaka grupe.

Desetak kilometara dalje, na Gradskom stadionu u Žepču, naše kamere će prenositi duel u kome se sastaju Žepče 1919 i Borac iz Jelaha.

Na maglajskom Gradskom stadionu ovog vikenda je domaćin Moševac, koji će ugostiti Rudar u borbi timova začelja, dok će Natron gostovati u Sarajevu ekipi Batona.

U borbi za opstanak je i Usora koje dočekuje visočku Bosnu, kao i Igman koji će biti formalni gost u susretu na Ilidži protiv Mošćanice.

Posljednjeplasirani Ilijaš još uvijek nije odustao, sa dva boda zaostatka u odnosu na Rudar, Usoru, Igman i Moševac još uvijek ima matematičke šanse, a momčad Ilijaša će sutra biti domaćin protiv Unisa.

Nogometaši Nemile će u posljednjim kolima pokušati doći do bodova koji bi im u konačnici donijeli plasman u gornjem dijelu tabele, a u ovom kolu gostuju u Ustikolini sastavu Koline.

Parovi 28. kola:

NK Krivaja – FK Famos
NK Žepče 1919 – FK Borac
NK Moševac – FK Rudar
NK Usora – NK Bosna
FK Baton – NK Natron
FK Mošćanica – FK Igman
NK Ilijaš – FK Unis
NK Kolina – NK Nemila