Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

U Žepču je u sali Općinskog vijeća svečanom sjednicom Općinskog vijeća Žepče danas obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanoj sjednici u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, prisustvovali vijećnici, predstavnici školstva, policije, mjesnih zajednica, direktori javnih ustanova, poduzeća, te predstavnici sportskog i kulturnog života općine Žepče i drugi.

Govoreći o povijesnom dijelu neovisnosti koju je Bosna i Hercegovina stekla prije točno 31. godinu, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić je rekao da su, dvije trećine, odnosno, preko dva miliona građana BiH na referendumu rekli da žele suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda BiH, Muslimana, Srba i Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Prisutnima se obratio i Općinski načelnik Mato Zovko koji je pored ostalog kazao da period od sticanja nezavisnosti od 31. godine, za povijest nije puno vremena, ali da jeste za nas koji živimo u tom periodu, jeste. Dodao je i da je politički subjekti trebaju da ostave po strani pitanja oko kojih nema govora te da rješavaju i dogovaraju one stvari oko kojih se mogu dogovoriti jer je takvih više, od općinskih do državnih razina vlasti.

Nama u Žepču nema druge nego, kao i do sada, stvarati povoljno poslovno i političko okruženje i da je Bogdom tako i u cijeloj državi“, zaključio je Zovko.

Govornici su iskoristili priliku, te su svim Žepčankama i Žepčacima uputili iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanu sjednicu muzičkim numerama su uveličali učenici Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić Žepče i to Petra Dunđer, Martin Brkić i Alsamed Klanco, a prije same sjednice upriličeno je polaganje cvijeća na spomen obilježja u gradu.