Uređenje školskog dvorišta u Bajvatima

U Bajvatima počela implementacija projekta izgradnje sportsko-rekreativnog centra i uređenja školskog dvorišta

U Bajvatima kod Zavidovića, u dvorištu Osnovne škole “Gostović” (Područna škola Bajvatima), započeta je realizacija projekta uređenja školskog dvorišta i izgradnje modernog sportsko-reaktivnog centra i izletišta.

Riječ je o projektu koji se planira okončati u toku ove godine, a u čiju implementaciju zainteresovana pravna i fizička lica se još uvijek moguće uključiti kroz vlastite donacije.

Namjera inicijatora ovog projekta jeste da se izgradi jedan moderan kompleks koji će se sastojati od igrališta za djecu, parkinga, fontane i poligona za fudbal, a koji će biti okružen voćnjakom površine 2500 m², a u slučaju priliva dodatnih sredstava pristupilo bi se realizaciji dodatnih aktivnosti i unaprjeđenju trenutnog projekta.

Prvenstveni cilj ovog projekta jeste da se osigura kvalitetan sadržaj za učenike, obzirom da je dosadašnje sportsko igralište bilo improvizovano na zemljanoj i neravnoj podlozi. Svakako, ideja je da se stvori i jedan ugodan ambijent i za izletište, obzirom da je riječ o lokaciji koja je okružena netaknutom prirodom i udaljena od glavne saobraćajnice i buke.

U neposrednoj blizini škole nalazi se u Stara džamija u Bajvatima (druga najstarija na općini Zavidovići), a čija je rekonstrukcija u toku, te će se realizacijom ovih projekata na svojevrstan način stvoriti i turistički potencijal.

Projekat je započet prije nekoliko dana ravnanjem i pripremom terena, a svi zainteresovani se mogu uključiti u njegovu realizaciju kroz donacije sredstava ili usluga.

Z Portal se odlučio staviti na raspolaganju koordinatorima ovog projekta, te u slučaju da želite dati svoj doprinos ovom projektu možete nas kontaktirati putem naše Facebook stranice, broja telefona 387 61 081 202 ili e-mail adrese [email protected].

Trenutno stanje dvorišta Područne škole u Bajvatima možete pogledati u snimku ispod.