U četvrtak početak Maglajske zimske čarolije

U četvrtak 21. decembra počinje “Maglajska zimska čarolija”, tradicionalna kulturno-zabavna i praznična manifestacija u organizaciji općine Maglaj.

Manifestacija počinje uz Stare tambure iz Žepče i gastro ponudu u maglajskom Novom gradskom parku, a u četvrtak od 19:30 sati.

U subotu 23. decembra od 19 sati, na istoj lokaciji, prisutne će zabavljati Azahari Omersoftić, DJ Ruvex, dok je osim gastro ponude obezbijeđen i zabavni program za najmlađe uz Djeda Mraza, maskote i face-paiting.

Naredni dan, u nedjelju od 18:30 sati, u Kino-sala JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj nas očekuje Novogodišnji šlager, dok će u ponedjeljak od 10 do 30 sati u JU Opća biblioteka Maglaj biti upriličena Zimska čitaonica za djecu.

U utorak, 26. decembra od 18:30 sati, u Sali Općinskog vijeća Maglaj (JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj) zakazan je Promocija monografije HAAD uz gostovanje Adnana Hajrulahovića Haad, bosanskohercegovačkog modnog dizajnera.

U srijedu od 9 do 12 sati, u Novom gradskom park Maglaj, bit će organizovan Novogodišnji sajam učenika OŠ „Maglaj“ i JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona-Dnevni centar Žepče/Maglaj.

Narednog petka, 29. decembra s početkom u 19:30, u Novom gradskom parku posjetioce manifestacije očekuju: Zimski gastro sajam, Adi Begić, Kompanija „Natron-Hayat“, Kompanija „Nsoft“, Kompanija „Excel Assemblies“, Odbojkaški klub „Maglaj“, Nogometni klub „Natron“ Maglaj i Caffe bar “Piccadilly”.