U organizaciji Udruženja Z-Media održan “Dan mladih”

Danas je u organizaciji Udruženja za informisanje i afirmisanje građana “Z-Media” u Zavidovićima upriličen “Dan mladih”, a uz sponzorstvo BH Telecoma.

Manifestacija je imala edukativno-interaktivni karakter, gdje je nekoliko desetaka mladih koji se prijavilo za učešće imali mogućnost da se bliže upozna sa osnovnim odlikama nevladinog sektora i neformalnog obrazovanja, ali i da razgovara o aktivizmu i volonterizmu u zajednici.

Ovaj događaj je za cilj imao da na neki način uvede mlade, naše srednjoškolce, u svijet neformalnog obrazovanja i aktivizma, te da im predstavimo benefite koje mogu ostvariti učešćem u aktivnostima ovog karaktera. Osim navedenog, s učesnicima smo razgovarali o direktnim problemima u njihovim lokalnim zajednicama i sadržajima koji ih najviše zanima, a s ciljem kako bi buduće projekte prilagodili upravo njima“, kazao je predsjednik Udruženja Z-Media Amar Buljubašić, koji je ujedno bio i facilitator događaja.

Nešto više o humanitarnom radu, volontiranju u zajednici u mogućnostima kako postati volonter, prisutnim mladima je kazala Indira Hajder, sekretarka Crvenog križa općine Zavidovići.

Po završetku edukativnih sadržaja, priređeno je i druženje za mlade.

Iz Udruženja Z-Media su se zahvalili BH Telecomu na društveno odgovornom djelovanju i nesebičnoj podršci ovom projektu.