U petak manifestacija obilježavanja Dana Grada Zavidovići

U petak 15. septembar bit će obilježen 15. septembar – Dan Grada Zavidovići, a u organizaciji Gradske uprave i nevladinih udruženja planirane su različite kulturno-historijske i edukativne aktivnosti.

U četvrtak 14. septembra će od 18 sati biti otvorena izložba Društva likovnih umjetnika “IMPRESIJA” Zavidovići, a koja će biti postavljena do 18. septembra u prostorijama JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići.

Brojne aktivnosti su planirane za petak 15. septembar, a kada će biti održana i Svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići.

U petak će od 8:30 biti upriličena dodjela nagrada nadarenim studentima sa prostora grada Zavidovići, dok je od 9:30 biti otvoren sajam poljoprivrednih proizvoda “Zavidovićki sajam 2023”.

Polaganje cvijeća i obraćanje na spomen-obilježjima je zakazano za 10 sati, dok je svečana sjednica Gradskog vijeća Zavidovići zakazana za 11:30.

Osim navedenog, isti dan će biti upriličena ulična trka za učenike, a planirane su i druge aktivnosti promotivnog karaktera, kao i zabavne aktivnosti za najmlađe.

Tradicionalno, obilježavanju Dana Grada Zavidovići će biti ispraćeno i obilježavanjem Dana oslobođenja Blizne – Kota 645, a ove aktivnosti su planirane za vikend.