U petak predstava “Taksimetar” u KSC Zavidovići

U petak 8. septembra s početkom u 20 sati u velikoj sali JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići bit će odigrana komedija “Taksimetar”.

U predstavi će igrati Zavidovićanin Irfan Ribić, te dobro poznato ime bh. kinematografije i prvak drame Narodnog pozorišta Sarajevo Aleksandar Seksan.

Autor teksta predstave je Goran Vojnović, a koji kroz priču jednog taksiste propituje savremene moralne vrijednosti i različite skrivene predrasude. Smještajući glavnog lika, taksistu, na ulici, autor se kroz njegove interakcije s raznim likovima dotiče brojnih problematičnih tačaka u društvu.

Ovo je predstava sastavljena od kratkih sličica, koje sve zajedno čine jednu savremenu fresku, u kojoj se svi prepoznajemo. Goran (lik iz predstave) je pošten čovjek, taksista u srednjim godinama, koji je odavno propustio sve prilike koje je imao i na kraju je donio možda krive životne odluke.

Ulaznice za predstavu je moguće kupiti u prostorijama JU “Kulturno- sportski centar” od 8 do 15 sati, dok je rezervaciju moguće izvršiti na broj 032/879-096, kao i putem Facebook i Instagram profila KSC Zavidovići.