U prepunoj dvorani u Zavidovićima odigran meč reprezentacije BiH i Krivaje

Večeras je u prepunoj Gradskoj dvorani u Zavidovićima odigrana utakmica između rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i RK Krivaja. Konačan rezultat susreta je bio 38:26 (22:17) u korist naših reprezentativaca.

Nakon obavljenih mini priprema u Zavidovićima, reprezentacija BiH koju uglavnom čine igrači iz domaćeg prvenstva, odigrala je večeras i revijalnu utakmicu s domaćom ekipom Krivaje čime su završene pripreme, ali i sezona za Krivaju.

Susret je poslužio da i karijeru zvanično okonča Deni Velić, bivši kapiten Krivaje i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a koji se u 15. minuti nakon postignutog pogotka oprostio od dresa matičnog kluba, uz prigodne poklone kako RK Krivaja, tako i Rukometnog saveza BiH.

Osim njega, još jedno “zbogom” je rekao golman Jasmin Hadžihasić, a osim dvije i po decenije u dresu Krivaje, popularni Japa je i u nekoliko navrata čuvao gol reprezentacije naše domovine, te će od naredne sezone preuzeti narednu palicu zavidovićkog rukometnog giganta.

Kada je riječ o dešavanju na terenu, izabranici Damira Doborca su opravdali očekivanja i slavili poprilično ubjedljivu pobjedu, te su cijelim tokom susreta koji je prošao u potpuno prijateljskom tonu kontrolisali dešavanja na terenu.

U dresu bh. tima je nastupio i Adin Faljić, produkt Krivajine rukometne škole koji se već etablirao kao standardni reprezentativac, ali i trenutni Krivajin prvotimac Faris Čolaković, koje je domaća publika naročito dobro dočekala.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH je bio Aldin Sakić sa šest pogodaka, te Luka Perić i Renato Čajić sa jednim golom manje, dok je Faris Čolaković pogađao četiri puta.

U dresu Krivaje je najprecizniji bio Slavko Previšić sa sedam pogodaka, te Sedžad Abdurahmanović sa pet i Faris Telalović sa četiri gola.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine: Milan Vukšić 1, Adi Mehmedćehajić 2, Adin Faljić 3, Luka Perić 5, Amar Kendić 2, Luka Knežević, Vladan Lončar, Bekir Čordalija, Ermin Ombaša, Ahmed Čabaravdić, Nemanja Peštić 3, Faris Čolaković 4, Matej Ljubić 1, Renato Čajić 5, Kerim Semić 3, Aldin Sakić 6, Kenan Hadžiavdić 3. Selektor: Damir Doborac.

RK Krivaja: Amar Amitović 3, Bakir Hamurović, Amar Demirović, Eldar Mehić 1, Adin Husanović, Hanan Džaferović 1, Imran Mujanović, Slavko Previšić 7, Faris Telalović 4, Deni Velić 1, Hasan Ikanović 1, Tarik Keserović, Malik Delić 1, Sedžad Abdurahmanović 5, Elmas Avdić 2, Danis Kovačević, Jasmin Hadžihasić. Trener: Enes Avdić.