U Tešnju humanitarna utakmica za narod Turske i Sirije

Sutra će u SRC “Tešanj” biti odigran mini turnir u futsalu s ciljem prikupljanja sredstava za žrtve potresa u Turskoj i Siriji.

Organizatori događaja su Futsal team Tešanj te Nogometni klub TOŠK, a osim njih nastupit će još Veterani NK TOŠK-a, te ekipa Atomci.

Početak događaja je zakazan za 18 sati. U prvoj polufinalnoj utakmici će snage odmjeriti Veterani NK TOŠK i FT Tešanj, a u drugoj NK TOŠK i Atomci.

Pomozimo narodu Turske i Sirije! Dođimo u subotu u što većem broju i na taj način pokažimo svoju humanost. Žuto-plava porodica svake godine je imala jednu ili dvije akcije sličnog tipa. Ove godine ćemo u subotu ponosno istrčati braneći istinske vrijednosti koje bi trebale biti u srcima svih nas, poručili su iz FT Tešanj.

Sličnu poruku su poslali i iz TOŠK-a, poručivši da je naša obaveza pomoći prijateljske narode koje je zadesila velika tragedija.

Dragi prijatelji, ovim putem vas pozivamo da u što većem broju i u okviru svojih mogućnosti podržite humanitarnu akciju u organizaciji članova našeg kluba. Svi smo svijesni velike tragedije koja je pogodila naše prijatelje u Turskoj i Siriji te nam je obaveza da se priključimo sakupljanju humantarne i novčane pomoći. Naše ekipa kao i mnogo puta do sada će uzeti učeśće te podržati i ovu humanitarnu akciju, ističu iz NK TOŠK.