U toku istraživanje potreba i položaja mladih u Zavidovićima za potrebe Strategije omladinske politike

Razvojna agencija Zavidovići (RAZ) trenutno provodi projekat koji ima za cilj izradu Strategije omladinske politike Grada Zavidovići za period 2024-2027. godina.

Ovaj važan projekat je podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta, prepoznajući važnost ulaganja u budućnost mladih, a projekat se realizuje uz saglasnost Gradske uprave.

U procesu izrade strategije, formirana je radna grupa koja okuplja stručnjake s bogatim iskustvom iz različitih sektora relevantnih za mlade. Članovi radne grupe dolaze iz područja obrazovanja, nauke, zapošljavanja, poduzetništva, zdravstva, socijalne politike, stambene politike, sporta, kulture i civilnog društva.

Kako bi se dobio što precizniji uvid u stvarne potrebe mladih Zavidovići, radna grupa je pažljivo pripremila anketni upitnik. Ovaj upitnik, dostupan u elektronskom formatu, obuhvata širok spektar pitanja u vezi s različitim aspektima života mladih. Analitički pristup pri izradi pitanja osigurava da će rezultati ankete pružiti jasnu sliku o stvarnim potrebama mladih, na temelju koje će se oblikovati Strategija omladinske politike za naredne četiri godine.

Važno je napomenuti da, prema Zakonu o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, mladi su osobe u dobi od 15 do 30 godina.

Stoga, iz Razvoje agencije Zavidovići su uputili pozivim svim mladim osobama koje se nalaze unutar ove starosne skupine da aktivno učeštvuju u procesu donošenja odluka koje se odnose na njihovu budućnost. Anketni upitnik je dostupan na ovom linku, a vaše sudjelovanje ključno je za oblikovanje strategije koja će odražavati stvarne potrebe i želje mladih Zavidovići.

Ovim putem pozivamo mlade da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju svoje budućnosti, ispunjavajući anketu i pridonoseći definisanju smjernica strategije te mjera podrške koje će doprinijeti njihovom boljem životu. Vaš glas je važan i zajedno možemo stvoriti okolinu koja podržava razvoj i uspjeh mladih generacija grada Zavidovići, poručuju iz RAZ-a.