U uličnoj akciji Merhameta u Maglaju skupljeno 1794 KM za pomoć narodu Turske i Sirije

Kao što je naš portal jučer najavio, danas je u organizaciji Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”, regionalni odbor Maglaj, održana ulična akcija prikupljanja priloga za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogođeno razornim zemljotresom.

Kako su saopštili iz MDD Merhamet RO Maglaj, tokom današnje ulične akcije prikupljeno je 1794,15 KM u ovu svrhu, za svega nekoliko sati koliko je trajala akcija.

Osim Merhameta, u akciji prikupljanja sredstava učestvovali su i Udruženje Hajr Maglaj, Snaga Žene Maglaj , kao i učenici Mješovite srednje škole, Prve osnovne škole i drugih osnovnih škola iz Maglaja.

Vaša podrška i solidarnost sa stanovnicima Turske i Sirije nije samo pokazala Vaš humanitarni duh, već i Vašu sposobnost da zajedničkim naporima ostvarimo velike rezultate, poručili su organizatori akcije.

Podsjećamo, aktivan je humanitarni broj Merhameta putem kojeg se prikupljaju sredstva ovu svrhu, a pozivom na 090 292 001 donira se 3 KM.

Također, akcija istog karaktera će sutra biti organizovana u Zavidovićima ispred ugostiteljskog objekta “Fontana” u periodu od 10 do 13 sati.