U Visokom danas okršaj Bosne i Krivaje

Danas će na stadionu Luke u visokom u susretu 9. kola Druge lige FBiH – Centar snage odmjeriti ekipe NK Bosna i NK Krivaja.

Riječ je o okršaju dvije ekipe koje se nalaze na diobi četvrtog mjesta sa 16 osvojenih bodova, s tim da visočka momčad ima znatno bolju gol-razliku.

Ekipa Bosne od starta ove sezone ne krije ambicije za promocijom u Prvu ligu, no planovi Visočaka su se poremetili nakon odličnog starta u sezonu, obzirom da su u posljednja četiri kola ostvarili samo jednu pobjedu, jedan remi, te dva poraza uključujući i onaj u prošlom kolu u Olovu od Stupčanice koja je direktan konkurent u borbi za prvo mjesto (4:0).

Sve navedeno je kumovalo da u toku ove sedmice dođe do smjene na klupi Bosne, a Faruka Kulovića je zamijenio Nijaz Kapo koji debituje danas kao trener Visočaka.

Krivaja je šest utakmica bez poraza i zavidovićka ekipa je u tom periodu od mogućih 18 osvojila 16 bodova, te sigurno da žele zadržati priključak za vodećim ekipama prvenstva. Sastav iz Zavidovića se u prošlom kolu provukao kod kuće protiv Koline kada su spasili sva tri boda golom minut prije kraja, tako da će morati pružiti puno bolju izvedbu ukoliko žele doći do bodova u Visokom.

Današnja utakmica se igra s početkom u 15 sati, a možete je pratiti na Facebook stranici ZPortal.ba. Sponzor prijenosa je Emir Zilkić.