U Zavidovićima i Maglaju policijskom kontrolom vozila pronađena droga, u Tešnju ubijen migrant

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, stoji u biltenu MUP-a ZDK za jučerašnji dan.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 14. 2. 2021. godine, u 01:45 sati, u ulici Huseina-kapetana Gradaščevića, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Fiat Punto”, registarskih oznaka M04-T-066, kojim je upravljalo lice M. M. rođeno 1984. godine, iz Zavidovića. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli tri sadržaja biljne materije težine 3,45 grama i dva sadržaja praškaste materije težine 3,40 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U Maglaju je dan ranije (13. 2.) u 01:25, u mjestu Moševac, prilikom zaustavljanja i kontrolisanja putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka K40-A-554, kojim je upravljao S.A. rođen 1999. godine, iz Maglaja, policijski službenici su pronašli dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano.

U Tešnju je jučer u 16:15, ispred tržnog centra “Konzum” u mjestu Kraševo, došlo je do fizičkog napada, upotrebom hladnog oružja-noža, od strane nepoznatog lica, migranta, koji se udaljio sa lica mjesta, prema drugom migrantu, licu H.S. rođenom 1982. godine, državljanin Alžira, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed kojih je lice i preminulo u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Istog dana, kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih aktivnosti policijskih službenika, pronađeno je lice Y.S. rođeno 1993. godine, državljanin Maroka, koje se dovodilo u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.