U Zavidovićima motociklista zadobio teške tjelesne povrede

Na području Zeničko dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva tokom jučerašnjeg dana, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Kaknju je jučer u 13:40, u ulici Alije Izetbegovića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj izvršeno legitimisanje i pregled lica Č.I. rođenog 1985. godine, iz Kaknja, kojom prilikom je kod istog pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Također u Kaknju, u 19:15, u ulici Vinski put, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano motorno vozilo marke “VW Transporter”, registarskih oznaka T20-A-165 , kojim je upravljalo lice A.Š rođeno 1991. godine, iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedeno lice vrši prevoz uglja bez potrebne dokumentacije. Sporno vozilo je dopraćeno do pogona „Separacija”, Rudnika mrkog uglja „Kakanj”, gdje je izvršenim vaganjem utvrđeno da se radi o količini od 1120 kg uglja, koji je oduzet i predat rudniku. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

U Zavidovićima se jučer u 16:30, u mjestu Stavci, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza motocikla bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice B.E. rođeno 2000. godine, iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.