U Zavidovićima održane Igre bez granica – učestvovalo više od dvije stotine mališana

Danas je u organizaciji Udruženja građana SRCE-HERC “Park prijateljstva Bajvati” upriličena sportska manifestacije “Igre bez granica” za dječake i djevojčice, a ista je održana u sportsko-rekreativnom centru ovog udruženja u Zavidovićima.

Učešće je uzelo više od 200 mališana uzrasta do 11 godina, a koji su tokom cijelog poslijepodneva uživali u različitim sportsko-zabavnim aktivnostima.

Osim dječaka i djevojčica iz Zavidovića i bliže okolice, posredstvom udruženja Dobro.ba učešće su uzela i djeca iz Srebrenice i okolnih gradova.

Za dječake i djevojčice su bile pripremljene majice, kačketi, baloni, medalje i druga iznenađenja, dok je hranu i osvježenje obezbijedila slastičarna Mrvica iz Sarajeva.

Sportske aktivnosti su vodili članovi Sportskog i rekreativnog udruženja Challenge iz Sarajeva, dok su zabavne aktivnosti pripremili Vari volonteri iz Bosne i Hercegovine, Italije i Čilea u okviru projekta Strani Vari kojeg organizuju Ambasada lokalne demokratije Zavidovići i UG Ceger.

Podsjetimo, udruženje HERC je prošlog vikenda organizovalo koncert duhovne muzike, dok je jučer održan turnir u streljaštvu, a narednog vikenda je na programu malonogometni turnir.

Z Portal je bio medijski pokrovitelj i ovog događaja, te vam u nastavku donosimo i fotogaleriju.