U Zavidovićima u toku noći iz stada ukradena ovca i janje, krađe i u Visokom i Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 4. mart, a kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području kantona dogodile su se i četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Kada je riječ o prijavljenim kriminalitetima, u toku noći s 3. na 4. mart u mjestu Brijeg kod Zavidovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa jedne ovce i janjeta iz stada vlasništvo lica D.I. iz Zavidovića. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

U Visokom je u toku iste noći, u ulici Varoška, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica T.A. iz Visokog, kojom prilikom je otuđen novčanik, u kojem se nalazio određen iznos novca, te dokumenti i mobilni telefon marke “Samsung” vlasništvo navedenog lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U Zenici je u noći s 3. na 4. mart, u mjestu Novo Selo, na gradilištu autoputa A1, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u metalni kontejner vlasništvo firme “Altea” d.o.o. Zenica, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata, električna pumpa za vodu, trimer i mašina za pranje veša. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Sinoć u 20 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, prilikom legitimisanja i pregleda lica B.E. rođenog 1996. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.