U Zavidovićima upriličena svečanost povodom Nove hidžretske godine i promocija Škole hifza

Danas je u Gradskoj džamiji u Zavidovićima upriličena svečanost povodom Nove hidžretske 1445. godine i promocija Škole hifza Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet-ef. Čamdžić poselamio je sve prisutne i iskazao riječi dobrodošlice muftiji Dizdareviću, kao i djeci koja danas pokazuju svoje znanje, te roditeljima koji su predano dovodili svoju djecu.

Svečanost je prisustvovao i muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, a koji je poručio prisutnima: „Niste mogli na ljepši način završiti jednu hidžretsku godinu i započeti novu. Nema važnije stvari za muslimane, vjernike, od hizmeta Kur’an-i Kerima, jer je Poslanik, a.s., rekao da su najbolji od vjernika oni koji uče Kur’an i druge Kur’anu podučavaju“.

Važno je od koga učite vjeru, jako je važno ko vas uči Kur’an. Ono što je Islamska zajednica učinila sa školama Kur’ana je kvantni skok i danas ova djeca uče Kur’an jako dobro i ja vam čestitam na ovom uspjehu, ali vam čestitam jer ste danas, roditelji, učinili veliki korak i u odgoju, jer svako dijete je različito i izazovi s kojim se danas susreću su veliki. Treba se tome oduprijeti i zato su ova djeca naši istinski heroji“, istakao je muftija Dizdarević.